Dipasang ku HDFASHION / 11 Maret 2024

Saint Laurent FW24: ningkatkeun warisan

Teu aya ragu yén prestasi utama Anthony Vaccarello nyaéta kamampuan pikeun nganggap sareng adaptasi warisan Yves Saint Laurent, sareng integrasi anu ngayakinkeun tina silhouettes utama YSL kana SL modern. Éta henteu langsung kajantenan sareng nyandak anjeunna sababaraha taun, tapi ayeuna, kalayan unggal usum énggal, pangambilalihanna katingalina langkung ngayakinkeun boh dina jilid sareng siluet, sareng tina segi bahan sareng tékstur.

Kahiji, hayu urang ngobrol ngeunaan volume. Nalika sababaraha taun ka pengker, Vaccarello munggaran némbongkeun jaket lempeng kalayan taktak emphatically lega tur kaku, diturunkeun tina Yves Saint Laurent dijieun dina awal 1980-an, éta campur langsung kahijina dina warisan Yves - sarta pohara impressive dina éta. Saprak harita, taktak badag geus jadi biasa nu urang tingali aranjeunna sacara harfiah dina unggal kempelan tunggal. Dina sababaraha waktos, Vaccarello mimiti ngirangan volume, anu mangrupikeun gerakan anu leres, sareng dina SL FW24 ngan aya sababaraha jaket sapertos anu taktak ageung. Kitu cenah, aya loba bulu - sakumaha umumna musim ieu - sarta éta voluminous. Ampir unggal modél ngagaduhan jas bulu anu ageung - dina panangan atanapi dina taktakna, tapi langkung sering dina pananganna - sareng aranjeunna asalna tina koleksi Haute couture PE1971 anu kasohor kalayan jaket bulu héjo pondok anu ikonik, anu nyandak ketukan serius ti para kritikus. harita keneh.

Ayeuna, tékstur. Upami koleksi ieu ngagaduhan téma, éta transparansi, anu suksés pisan sareng paméran anu nembé dibuka Yves Saint Laurent: Transparences, Le pouvoir des matieres. Hal utama di dieu nya éta rok sempit transparan, nu Vaccarello sacara umum dijieun fitur utamina, sarta aya ogé bustiers transparan sarta, tangtosna, blus transparan YSL Palasik kalawan bows. Tapi kabeh transparansi ieu, meureun kusabab kaayaanana of Vaccarello ayeuna favorit beige jeung keusik, nu jadi warna utama koleksi, kasampak saeutik kawas latex BDSM, sarta saeutik kawas sci-fi Kubrick urang. Ieu, tangtosna, mangrupikeun jinis seksualitas anu Yves Saint Laurent henteu kantos kagungan, kalayan sagala kahayangna pikeun kagoda anu rada cacad, tapi rada borjuis anu khusus disorot dina poto-poto kasohor awéwé YSL taun 1970-an Helmut Newton. Tapi ieu mangrupikeun panyesuaian dimana Vaccarello ngajantenkeun SL relevan ayeuna.

Pikeun Ecological éstétika anu sami dina taun 1970-an anjeun tiasa nambihan jaket kacang polong terstruktur anu didamel tina kulit ngagurilap, ngan ukur dianggo kalayan suku bulistir. Jeung jilbab dihijikeun sabudeureun sirah model ', sarta earclips badag handapeun aranjeunna - kawas Loulou de La Falaise dina 1970-an, bray dina poto kalawan Yves di sababaraha nightclub, nalika duanana, dua béntang ti bohemian Paris, éta dina maranéhna. perdana.

Nyatana, gambar kaéndahan Perancis klasik sareng Srimanganti Perancis Les Trente glorieuses ieu mangrupikeun anu disalurkeun Vaccarello ayeuna. Sareng minstrel utama kaéndahan Paris klasik - janten réréncangan Catherine Deneuve, Loulou de La Falaise, Betty Catroux, anjeun namina - nyaéta Yves Saint Laurent nyalira, anu ngagungkeun diva sapertos kitu, femmes fatale, sareng perwujudan feminitas Paris klasik anu sanés. . Kiwari, Anthony Vaccarello parantos hasil ngadamel gambar ieu nyalira, ngahirupkeun deui dina versi anu ditingkatkeun sareng rada modern ieu, nyegerkeun deui Yves Saint Laurent dina gambar anu paling ikonik sareng paling diadopsi ku gambar budaya populér. Nya, ieu, sakumaha anu diomongkeun ku Perancis, koleksi une très belle, très féminine, anu anjeunna tiasa ngahaturkeun kalayan ikhlas - anjeunna ngatur transisi YSL ti baheula ka ayeuna.

Téks: Elena Stafyeva