Dipasang ku HDFASHION / 6 Maret 2024

Riders in the storm: debut Seán McGirr pikeun Alexander McQueen Autumn-Winter 2024

McGirr dibere kempelan perdana na di stasion karéta heubeul di pinggiran Paris, dina dinten paling hujan minggu fashion Paris: sahingga, simbut konéng / héjo asam disimpen dina unggal korsi keur sémah haneut nepi. Dina catetan acara na, desainer Irlandia nyarios yén anjeunna hoyong koleksi kahijina janten "A opulence kasar. Nembongkeun sato dina jerona”. Di tukangeun panggung, McGirr ngécéskeun yén saprak éta mangrupikeun acara anu munggaran pikeun Alexander McQueen, sareng anjeunna karasaeun sapertos urang luar, anjeunna hoyong difokuskeun koleksi Lee anu munggaran sapertos "Banshee" (AW94) "The Birds" (SS95) ti taun 90an, nalika telat desainer ngarasa kawas urang luar sorangan. "Anu kuring resep ngeunaan éta sadayana saderhana pisan, tapi rada bengkok. Éta ngeunaan nyiptakeun naon waé anu anjeun gaduh. Lee nyokot elemen klasik kawas jaket jeung twisting eta sarta crushing eta sarta ningali naon kajadian ". Janten pasti aya rasa DIY kana koleksi, sareng énergi nonoman London. Leres, McGirr aya di dieu pikeun ngoyagkeun hal-hal, sareng anjeunna ngalakukeunana! 

Seán McGirr muka koleksina ku pakéan draped menyimpang di jersey laminated hideung ngarujuk pakéan clingfilm kawentar ti "The Birds", modél clutched leungeun nya dina dada. Peuting ayeuna, éta sadayana ngeunaan karakter London anu anjeun henteu acan terang, tapi hoyong tepang. Lajeng, aya trenches kulit jeung topi detektif, sarta dosis alus tina rujukan McQueen - pikir gowns kalawan prints sato, kelir asam, asesoris ros jeung motif tangkorak kawentar. Silhouettes dibawa ka ekstrim: rajutan chunky ageung kalayan kerah di luhur sirah (halo, Martin Margiela!) mangrupikeun salah sahiji sorotan koleksi. Aya ogé sababaraha téknik couture anu teu disangka-sangka: minidress kalayan lampu gantung smashed sareng sulaman pemantul sapédah beureum sareng oranyeu, saolah-olah didamel tina barang-barang anu dipendakan saatos kacilakaan mobil. Sareng tilu penampilan terakhir, baju mobil, didamel tina baja, diwarnaan sapertos Ferrari konéng, kobalt biru Aston Martin sareng Tesla hideung. McGirr ngécéskeun backstage yén bapana téh montir a, tapi éta teu ngan hiji ngajenan ka anggota kulawarga, leuwih ti lalampahan ka handap jalur memori: di budak leutik na aranjeunna salawasna ngabahas mobil jeung desain maranéhanana di imah, sarta ieu kumaha anjeunna kapanggih. kaluar anjeunna perlu nyieun wangun jeung bentuk pikeun hirup.

 

Nalika wengi ayeuna di perayaan Guido Palau ngeunaan garis perawatan rambut anyarna pikeun Zara, kuring nyebrang jalan sareng kulawarga Katy England (stylist mangrupikeun salah sahiji babaturan pangdeukeutna Lee), aranjeunna sadayana katingalina rada bingung. Sadayana di sabudeureun urang ngobrol ngeunaan debut McGirr anu nyarios yén éta rada nguciwakeun. Loba teuing gagasan, tapi mana visi? Bisa jadi béda? Kumaha upami sapatu ieu ageung teuing pikeun pas? Nya, réspon McGirr kana kritik cukup jelas, anjeunna nyarios Lee McQueen anu biasa nyarios saatos unggal kagagalan: "Kuring langkung resep jalma-jalma benci naon anu kuring laksanakeun tibatan henteu paduli ngeunaan éta". Sareng éta anu ngajantenkeun desainer khusus ieu cocog pikeun bumi Lee McQueen. 

Koléksi perdana Seán McGirr pikeun Alexander McQueen, ngeusi rujukan kana warisan desainer anu hébat sareng masa lalu panerusna, nyababkeun badai minat, boh positip sareng négatip. Tapi teras éta ngan ukur awal. Henteu gampang pikeun ngeusian sapatu desainer anu hébat. Utamana upami jalma anu dimaksud nyaéta Lee McQueen anu hébat, dipuji ku éditor, pembeli, mahasiswa sareng generasi peminat fashion. Sarta datang ngan sanggeus urut sutradara kreatif Sarah Burton, leungeun katuhu tercinta Lee urang nurtured warisan na saprak pupusna taun 2010, teu nyieun tak sagala gampang. The 35 taun heubeul, Dublin-dilahirkeun Seán McGirr ngagabung imah iconic ngan sababaraha bulan kapengker - saméméh anjeunna digawé pikeun Jonathan W. Anderson on labél namesake na salaku kapala desain, tapi ogé dina collaborations na jeung pasar massa Jepang. raksasa Uniqlo. Anjeunna boga stint di Dries Van Noten on neruskeun na, oge. Geuning.

Téks: LIDIA AGEEVA