Dipasang ku HDFASHION / 6 Mei 2024

Louis Vuitton pra-ragrag 2024: Dina milarian bentuk sareng silhouette

Nicolas Ghesquière parantos nunjukkeun koleksi pra-ragrag 2024 di Shanghai di Long Museum West Bund sareng, heran, éta défilé munggaran di China dina 10 taun na di Louis Vuitton. Panginten éta ulang taun pisan sareng bumi anu ngajurung anjeunna pikeun ngalakukeun ieu, ogé pikeun ningali deui karirna sorangan. Kusabab éta persis anu dilakukeun dina koleksi panganyarna na - sareng dilakukeun ku cara anu paling produktif.

Anu mimiti, kudu dicatet yén Nicolas Ghesquière ngadeukeutan ulang taun kasapuluh na di Louis Vuitton dina bentuk anu saé, panginten anu pangsaéna tina lima taun ka pengker. Salaku tambahan, waktos ieu Ghesquier damel sareng seniman ngora Cina ti Shanghai, Sun Yitian, anu sato sapertos kartun - macan tutul, pinguin, kelinci pink kalayan LV fleur de lys dina panonna - ngajalajah konsép "Made in China" produksi masal. Gambar-gambar ieu parantos dikenal, sareng, tangtosna, jas mobil A-line, baju shift, sareng rok mini, ogé kantong sareng sapatu anu dihias ku aranjeunna, bakal janten sorotan utama koleksi - sareng titik utama contention antara duanana kolektor fashion jeung pencinta fashion sacara umum. Sareng ieu mangrupikeun alternatif énggal pikeun Yayoi Kusama, anu jelas ngagaduhan poténsi komérsial anu paling hébat, tapi tingkat skalana, dina unggal kecap, parantos ngahontal wates sajarahna. Sareng, tangtosna, éta bakal ngajentul, salian ti sato kartun lucu, ningali hal anu langkung simbolis sareng dramatis tina karya Sun Yitian, sapertos kapala Medusa atanapi kapala Ken anu dipamerkeun dina paméranna di Paris. ragrag.

 

Tapi hal utama, sakumaha salawasna kalawan Ghesquiere, lumangsung di luar rohangan tina hiasan, tapi dina spasi bentuk - nyaéta, dimana sato cartoonlike tungtung jeung dresses intricately diwangun, rok asymmetrical, sarta rok nu seemed jadi ripped kana buntut. kalawan tops sleeveless panjang lempeng katutup handapeun tikoro (aya loba rok béda dieu sacara umum), calana panjang nu kasampak kawas hal di antara bloomers jeung calana sarouel, sarta lila embroidered kolor Bermuda dimimitian. Sarta di antara sakabéh ieu, sababaraha lembar komo sakabeh katingal flashed di ditu di dieu, ngahasilkeun rarasaan haneut tina pangakuan: jaket aviator kulit jeung kerah bulu, nu Ghesquière dijieun hit di awal aughts Balenciaga, kombinasi pamotongan kuadrat datar. luhur sareng rok asimétri tina koleksi Balenciaga SS2013 na, koleksi terakhirna pikeun Balenciaga. Waktos ieu, langkung seueur deui kilas balik ti jaman baheula Balenciaga anu mulya ti kantos - sareng ieu ngajantenkeun manah para peminat anu lami-lami ngageter nostalgia.

Tapi nostalgia henteu kantos janten kakuatan panggerak dina desain Ghesquière. Sabalikna, geus salawasna geus futuristik, pilari ka hareup, teu balik dina pilarian tina bentuk anyar. Sareng nalika anjeun ningali séri kutang kulit kuadrat anu beurat kalayan pengikat sareng kantong anu rumit atanapi séri ahir pakéan tulip-skirted, anjeun sadar yén Ghesquiere ngamimitian sadayana Inok tina hits utama na sapanjang taun sareng koleksi sanés kusabab alesan séntiméntal, tapi salaku milarian jalur ka hareup. Sareng anjeunna nuju jalan - studi ngeunaan bentuk sareng silhouette sareng perombakan arsipna nyalira ngan ukur mastikeun ieu.

Kahadean: Louis Vuitton

Téks: Elena Stafyeva