Dipasang ku HDFASHION / 2 Maret 2024

Lagu Sunda FW24: kameunangan klise

Koléksi FW24 janten katilu sadayana sareng kadua siap-pakaian anu dirarancang ku Sabato De Sarno, janten urang cekap pikeun nyimpulkeun naha Gucci énggal parantos janten nyalira. Jawabanna, henteu, éta henteu - sareng ieu parantos atra. Éta ogé jelas pisan yén upami aya anu kedah dibahas dina hubungan sareng koleksi énggal, éta mangrupikeun alesan pikeun ineptitude kreatif ieu.

Hayu urang nyanghareupan éta - teu aya anu lepat sareng naon anu dilakukeun ku De Sarno. Koléksi ieu dilakukeun sacara profésional bahkan gaduh sababaraha spunk - éta bakal sampurna pikeun sababaraha merek komersial murni anu henteu pura-pura janten formatif pikeun fashion. Upami De Sarno ngagabung ka Gucci saatos Frida Giannini, sadayana ieu ok, tapi anjeunna ngagentos Alessandro Michele, anu mingpin revolusi fashion, ngawangun busana kontemporer dina kategori anu janten umum ayeuna, sareng ngagentoskeun Gucci janten unggulan revolusi ieu. Kituna De Sarno sumping ka Gucci dina titik luhur dina sajarah na - enya, teu di puncak pisan, tapi masih dina posisi kuat, sarta éta tantangan yén anjeunna gagal.

Naon anu urang tingali dina landasan waktos ieu? Micro-overalls jeung mikro-kolor, jaket kacang polong voluminous, jas, atawa cardigans, dipaké tanpa layung - kabeh ieu boh ku sapatu tinggi atawa platform badag (anu de Sarno, sigana, mutuskeun nyieun sapotong signature sorangan). Micro hal kalawan jas panjang beurat badag tur trenches, dresses dieunakeun, nganggo atanapi henteu sareng renda, nganggo atanapi henteu sareng sesela, tapi tetep sareng sapatu tinggi anu sami. Knitwear jeung jas dipangkas ku hal kawas tinsel tangkal Natal ngagurilap atanapi sequins ngagurilap - sarta tinsel shimmering nongkrong ieu, sigana, hijina novelty tina sutradara seni anyar. Sagalana sejenna dina kempelan ieu ngarasa lengkep kabur jeung saméméhna - jeung nu leuwih penting jeung loba batur dijieun ku jalma séjén.

Lajeng deui, urang geus katempo tinsel Natal ngagurilap ieu sababaraha kali geus di Dries van Noten kumpulan - ogé dina badag, jas panjang sarua. Urang nempo ieu sapatu tinggi, malah jeung panties sarupa / mini kolor na cardigans dina kempelan legendaris Prada FW09, sarta dresses dieunakeun ieu kalawan renda kontras datang langsung ti kumpulan Phoebe Filo pikeun Celine SS2016. Sareng éta bakal saé upami Sabato de Sarno nempatkeun sadaya référénsi ieu dina sababaraha konsép asli na, ngolahna ngaliwatan sababaraha jinis visi sorangan, sareng napelkeunana dina estetika sorangan. Tapi sanaos anjeunna gaduh kaahlian anu tangtu, anu karirna jelas didasarkeun, anjeunna henteu gaduh visi sareng henteu aya ide ngeunaan Gucci salaku merek busana anu canggih.

Janten, naon anu urang ka dieu? Aya sakumpulan klise fashion, di jero anjeun tiasa mendakan sadaya tren ayeuna, dirakit sareng disusun rada rapih. Aya katingal sleek rada emasculated nu Sigana mah usaha pikeun ngaleungitkeun Michele tur nyegerkeun Ford. Aya palette warna anu mapan sareng cukup spektakuler kalayan dominasi warna jenuh beureum, héjo, terracotta, sareng supa. Sakabehna, aya koleksi komersil anu turunan tapi saé pisan, dimana Gucci pastina nempatkeun harepan komersil anu hébat - tiasa waé, cukup sah. Nanging, teu aya nanaon dina koleksi ieu anu ngahartikeun busana, masihan urang visi ngeunaan diri urang sorangan di dunya ayeuna, ngarebut pikiran urang, sareng ngajantenkeun haté urang luncat. Teras deui, panginten ambisi urang Sunda henteu dugi ka jauh-atanapi sahenteuna henteu dugi ka ayeuna. Panginten glamorisasi gaya tina zat bakal janten realitas fashion anyar - tapi upami éta kajantenan, urang ngarepkeun éta moal lami.

 

Téks: Elena Stafyeva