Dipasang ku HDFASHION / 29 Pebruari 2024

Fendi FW24: Nonchalance antara London jeung Roma

Kim Jones, sutradara artistik couture sareng baju awéwé, lalaunan tapi pasti mendakan jalanna nganggo papakéan awéwé. Dimimitian ku koleksi terakhir, anjeunna nambihan dekonstruksi kana kolor mini warna onta sareng tunik sutra anu dicitak, ngarobih palet warna sadayana - sareng parobihan ieu parantos nyusun ulang gaya koleksi awéwéna, ngawangun deui sadayana ensemble sareng ngajantenkeun relevan.

Karya ieu dituluykeun sareng maju dina Fendi FW24. Kim Jones nyarioskeun salah sahiji inspirasi pikeun koleksi ieu: "Kuring ningali taun 1984 dina arsip Fendi. Sketsa éta ngingetkeun kuring ka London dina waktos éta: Blitz Kids, New Romantics, nyoko kana baju kerja, gaya bangsawan, gaya Jepang ... kimonos usum poék haneut; jaket Victoria cinched dina cangkéng, kalawan kerah katutup tinggi na taktak datar lega dijieunna tina wol gabardine, kalawan calana panjang lempeng, rok a-garis dijieunna tina kulit digosok kandel; sweaters turtleneck dibungkus sabudeureun taktak; lawon kotak-kotak dina kelir dusky.

 

 

 

 

 

Sumber sejen tina inspirasi ieu tétéla sagemblengna sabalikna. "Ieu mangrupikeun titik nalika subkultur sareng gaya Inggris janten global sareng nyerep pangaruh global. Tapi tetep kalayan kaanggunan Inggris dina betah sareng henteu paduli naon anu dipikirkeun ku batur, hal anu cocog sareng gaya Romawi. Fendi boga kasang tukang dina utiliti. Sareng cara pakéan kulawarga Fendi, éta leres pisan. Abdi émut nalika kuring mimiti tepang sareng Silvia Venturini Fendi, anjeunna ngagem jas utilitarian anu saé pisan - ampir jas Safari. Éta dasarna ngawangun pandangan kuring ngeunaan naon Fendi: nyaéta kumaha pakéan awéwé anu ngagaduhan hal anu penting pikeun dilakukeun. Sareng anjeunna tiasa senang-senang nalika ngalakukeun éta, ”saur Pak Jones. Sareng ieu sigana langkung narik sareng kirang atra: kumaha Roma sareng London nyambung dina pendekatan Kim Jones anu diropéa ieu? Jelas, Roma сomes ka pikiran mun anjeun ningali organza ngalir Sigana kalawan print ngagambarkeun huluna marmer jeung arca Madonnas (hiji, sigana, nyaeta sacara harfiah Michelangelo kawentar Pieta ti katedral San Pietro), bunderan beaded on nuhun sutra séjén; turtlenecks ipis jeung imitasi tina lapisan, kaos bodas garing tina segnora Romawi, ranté badag, sarta kulit Italia impeccable dipaké pikeun jaket jeung jas. Naon ngiket duanana bagian ieu kana ensemble paling koheren tur terpadu karir Jones 'di Fendi? Anu mimiti, kelir: waktos ieu anjeunna nunda babarengan hiji rentang sampurna abu poék, khaki, héjo laut poék, Burgundy, coklat jero, beetroot, sarta taupe. Sareng sadaya ieu dijahit sareng dihubungkeun ku percikan konéng Fendi anu terang.

Hasilna mangrupikeun koleksi anu rada rumit, tapi pastina geulis sareng canggih, dimana sadaya lapisan multi-lapisan sareng pajeulitna desain ieu henteu deui sigana kapaksa, tapi nyerang hiji anu pikaresepeun sareng gaduh poténsi desain anu jelas anu tiasa dikembangkeun sareng disebarkeun dina arah anu béda. . Sigana mah pas jangkungna ieu bakal diberesihan: Kim Jones salaku desainer pakean awéwé bakal bisa jadi salaku effortless, inventive, sarta bébas sakumaha anjeunna salaku desainer pakean lalaki.


 

 

Téks: Elena Stafyeva