Dikirim dening HDFASHION / 13 Maret 2024

Langkah menyang omah: Loewe Autumn-Winter 2024 dening Jonathan W. Anderson

Kanggo musim gugur-musim dingin 2024, Jonathan W. Anderson ngurmati karya Albert York, ngowahi ruang pameran dadi omah khas Inggris lan ngrayakake momen saiki urip.

Loewe minangka omah tenaga kulit, mula koleksi kasebut kalebu pirang-pirang blus nappa sing ditutupi pamer, hoodie wulu alus lan jaket aviator kulit. Koleksi kasebut nampilake versi revisi saka tas Squeeze sing paling laris. Playful lan kandel, aksesoris kultus entuk makeover artsy, dihiasi karo manuk swarga utawa asu, bordir ing micro-manik.

Jonathan W. Anderson tresna kanggo muter karo pemanggih saka gender, mangkono turah mbrawah saka jaket udud ekstra-dawa utawa buntut-jas, celonone lousy lan piyama. Ing mburi panggung, dheweke nyathet yen Pangeran Harry minangka salah sawijining sumber inspirasi, lan kepiye carane dheweke kudu nganggo busana kanggo kelas asrama. Ora ana sing nganggo tampilan sing padha, kajaba anggota kulawarga kraton, mula dadi tantangan kanggo nindakake ing konteks fashion anyar. Inggih, piala ngatur, bêsik katon irresistibly Loewe.

Saben uwong ngerti yen Jonathan W. Anderson duwe karep kanggo seni. Dadi wajar yen dheweke ngowahi ruang pertunjukan ing Esplanade Saint Louis, ing plataran Château de Vincennes, dadi galeri seni improvisasi saka wolulas lukisan minyak Albert York sing cilik nanging kuat. Pelukis Amerika dikenal kanthi penggambaran lanskap idyllic lan kembang sing isih urip (Jackie Kennedy Onnasis minangka salah sawijining penggemar paling gedhe), lan, ironis, iki minangka pertunjukan pertama lan paling akeh ing Continental Europe. Anderson uga ngutip artis kondhang ing cathetan pertunjukan, sing nate ujar: "Kita manggon ing swarga. Iki Taman Eden. tenan. Iku. Bisa uga mung swarga sing bakal kita kenal". Dadi, kita kudu ngrayakake urip anggere kita duwe hak istimewa kanggo urip, lan sandhangan kudu mbantu kita nikmati ngarsane, sing ana ing wayahe.

Kaya undhangan kanggo ngunjungi omah pribadi, acara kasebut akeh referensi omah sing khas. Permadani kembang lan sayuran saka ruang gambar klasik Inggris dadi pola ing gaun, kaos utawa celana. Asu sing ditresnani katon ing pola mozaik ing busana cendhak A-line patung (manik-manik cilik sing rumit kanggo niru kaviar, appetizer favorit saka wong sugih). Ana uga sawetara khayalan visual sing kuat: gaun kanthi pola niru kulit manuk unta sing meh katon kaya kulit eksotis. Trompe l'oeil liyane kalebu tartans: cek secara harfiah dilebur ing chiffon irisan mille-feuilles, entuk materialitas 3D luwih lanjut, lan kerah jas dihiasi nganggo wulu, nanging sejatine ukiran kayu. Nalika gesper gedhe, biasane fungsional, dadi hiasan sing nyenengake ing gaun sore kanthi potongan sensual, lan ndhuwur ing suede. Luwih saka aksesoris sing prasaja, nanging karya seni.

 

Teks: LIDIA AGEEVA