Dikirim dening HDFASHION / 11 Maret 2024

Saint Laurent FW24: nganyarke warisan

Ora ana keraguan manawa prestasi utama Anthony Vaccarello yaiku kemampuan kanggo ngerteni lan ngganti warisan Yves Saint Laurent, lan integrasi siluet utama YSL menyang SL modern. Ora langsung kedadeyan lan njupuk sawetara taun, nanging saiki, saben musim anyar, pangambilan dheweke katon luwih yakin babagan volume lan siluet, uga saka segi bahan lan tekstur.

Pisanan, ayo ngomong babagan volume. Nalika sawetara taun kepungkur, Vaccarello pisanan nuduhake jaket lurus kanthi pundhak sing amba lan kaku, asale saka sing digawe Yves Saint Laurent ing awal taun 1980-an, iki minangka intervensi langsung sing pertama ing warisan Yves - lan sing apik banget. Wiwit iku, pundhak gedhe wis dadi umum sing bisa ditemokake kanthi harfiah ing saben koleksi. Ing sawetara titik, Vaccarello wiwit nyuda volume, yaiku pamindhahan sing bener, lan ing SL FW24 mung ana sawetara jaket sing duwe pundak gedhe. Sing jarene, ana akeh wulu - kaya umume musim iki - lan akeh banget. Meh saben model duwe jas wulu alus gedhe - ing tangan utawa ing pundhak, nanging luwih asring ing tangane - lan asale saka koleksi haute couture PE1971 sing misuwur kanthi jas wulu ijo cendhak sing apik banget, sing entuk pukulan serius saka para kritikus. bali banjur.

Saiki, tekstur. Yen koleksi iki wis tema, iku transparan, kang banget kasil bertepatan karo pameran mentas dibukak Yves Saint Laurent: Transparences, Le pouvoir des matieres. Ingkang utama ing kene yaiku rok sempit sing transparan, sing Vaccarello umume nggawe fitur utama, lan uga ana bustiers transparan lan, mesthi, blus transparan YSL klasik kanthi busur. Nanging kabeh transparan iki, bisa uga amarga akehe beige lan wedhi favorit Vaccarello, sing dadi warna utama koleksi kasebut, katon kaya lateks BDSM, lan kaya sci-fi Kubrick. Iki, mesthine, minangka jinis seksualitas sing ora tau diduweni Yves Saint Laurent, kanthi kabeh kepinginan kanggo seductiveness sing rada cacat, nanging cukup borjuis, sing utamané disorot ing foto wanita YSL sing misuwur Helmut Newton ing taun 1970-an. Nanging iki imbuhan liwat Vaccarello ndadekake SL relevan saiki.

Kanggo niche estetika sing padha ing taun 1970-an, sampeyan bisa nambah jaket kacang polong sing digawe saka kulit sing mengkilat, mung nganggo sikil kosong. Lan jilbab sing diikat ing sirah model, lan kuping gedhe ing sangisore - kaya Loulou de La Falaise ing taun 1970-an, dijupuk ing foto karo Yves ing sawetara klub wengi, nalika loro-lorone, loro bintang bohemian Paris, padha ing perdana.

Nyatane, gambar kaendahan Prancis klasik lan gaya Prancis Les Trente glorieuses iki sing disalurake Vaccarello saiki. Lan minstrel utama saka kaendahan Paris klasik - dadi kanca-kancane Catherine Deneuve, Loulou de La Falaise, Betty Catroux, sampeyan jenenge - yaiku Yves Saint Laurent dhewe, sing ngrayakake diva, femmes fatale, lan perwujudan feminitas Paris klasik liyane. . Dina iki, Anthony Vaccarello wis kasil nggawe gambar iki dhewe, nggawa menyang urip maneh ing versi upgrade lan cukup modern iki, reviving Yves Saint Laurent ing paling apik lan paling diadopsi dening gambar budaya populer. Inggih, iki, kaya sing dikandhakake wong Prancis, koleksi une très belle, très féminine, sing bisa diucapake kanthi tulus - dheweke ngatur transisi YSL saka jaman biyen nganti saiki kanthi apik.

Teks: Elena Stafyeva