Dikirim dening HDFASHION / 6 Maret 2024

Riders in the storm: Debut Seán McGirr kanggo Alexander McQueen Autumn-Winter 2024

McGirr presented koleksi debut ing stasiun sepur lawas ing pinggiran Paris, ing dina paling udan ing Paris fashion minggu: mangkono, asam kuning / kemul ijo diselehake ing saben kursi kanggo tamu kanggo anget munggah. Ing cathetan pertunjukan, desainer Irlandia ujar manawa dheweke pengin koleksi pisanane dadi "A opulence kasar. Nyumurupi kewan ing njero”. Ing mburi panggung, McGirr nerangake manawa amarga iki minangka pertunjukan pertama kanggo Alexander McQueen, lan dheweke rumangsa kaya wong njaba, dheweke pengin fokus ing koleksi pertama Lee kaya "Banshee" (AW94) "The Birds" (SS95) saka taun 90an, nalika desainer pungkasan felt kaya wong njaba piyambak. “Sing daksenengi yaiku kabeh iku prasaja banget, nanging rada bengkong. Iku babagan nggawe karo apa wae sing sampeyan duwe. Lee njupuk unsur klasik kaya jaket lan twisting lan crushing lan ndeleng apa kedaden ". Dadi mesthi ana rasa DIY kanggo koleksi kasebut, lan energi para pemuda London. Ya, McGirr ing kene kanggo goyangake barang-barang kasebut, mula dheweke nindakake! 

Seán McGirr mbukak koleksine nganggo klambi draped sing kleru ing jersey laminasi ireng sing nuduhake busana clingfilm sing misuwur saka "The Birds", model kasebut nyekel tangane ing dhadha. Bengi iki, kabeh babagan karakter ing London sing durung sampeyan kenal, nanging pengin ketemu. Banjur, ana trenches kulit lan topi detektif, lan dosis apik saka referensi McQueen - mikir gaun karo kewan prints, werna asam, aksesoris mawar lan motif tengkorak misuwur. Siluet kasebut ditindakake kanthi ekstrim: rajutan chunky gedhe kanthi kerah ing ndhuwur sirah (hello, Martin Margiela!) minangka salah sawijining sorotan koleksi. Ana uga sawetara teknik couture sing ora dikarepke: minidress karo lampu gantung sing pecah lan sulaman reflektor sepeda abang lan oranye, kaya-kaya digawe saka obyek sing ditemokake sawise kacilakan mobil. Lan pungkasan telu katon, ageman mobil, digawe saka baja, colored kaya Ferrari kuning, biru kobalt Aston Martin lan Tesla ireng. McGirr nerangake ing mburi panggung yen bapake minangka mekanik, nanging ora mung minangka penghormatan kanggo anggota kulawarga, luwih saka perjalanan ing dalan memori: nalika isih cilik dheweke tansah ngrembug babagan mobil lan desaine ing omah, lan iki dheweke nemokake. metu dheweke kudu nggawe wujud lan wujud kanggo urip.

 

Nalika sore iki ing perayaan Guido Palau babagan garis perawatan rambut anyar kanggo Zara, aku nyabrang karo kulawarga Katy England (stylist minangka salah sawijining kanca sing paling cedhak karo Lee), dheweke kabeh katon bingung. Kabeh wong ing sekitar kita ngomong babagan debut McGirr sing ujar manawa rada nguciwani. Kakehan gagasan, nanging ing ngendi visi kasebut? Apa bisa uga beda? Apa yen sepatu iki mung gedhe banget kanggo pas? Inggih, tanggepan McGirr kanggo kritik cukup jelas, dheweke ngutip Lee McQueen sing biyen ujar sawise saben gagal: "Aku luwih seneng wong sengit karo apa sing daklakoni tinimbang ora peduli". Lan sing nggawe desainer khusus iki cocog kanggo omah Lee McQueen. 

Koleksi debut Seán McGirr kanggo Alexander McQueen, diisi referensi babagan warisan desainer gedhe lan masa lalu peneruse, nyebabake badai kapentingan, positif lan negatif. Nanging banjur mung wiwitan. Ora gampang ngisi sepatu desainer sing apik. Utamane yen wong kasebut yaiku Lee McQueen sing gedhe, dipuji dening editor, panuku, siswa lan generasi penggemar fashion. Lan mung sawise mantan direktur kreatif Sarah Burton, tangan tengen sing ditresnani Lee sing nurtured warisan wiwit seda ing 2010, ora nggawe tak luwih gampang. Seán McGirr, 35 taun, lair ing Dublin, gabung karo omah sing apik iki mung sawetara wulan kepungkur - sadurunge kerja kanggo Jonathan W. Anderson ing label jenenge minangka kepala desain, nanging uga kolaborasi karo pasar massa Jepang. raksasa Uniqlo. Dheweke uga duwe tugas ing Dries Van Noten ing resume. Nyengsemaken.

Teks: LIDIA AGEEVA