Dikirim dening HDFASHION / 6 Mei 2024

Louis Vuitton pra-musim 2024: Ing panelusuran wangun lan siluet

Nicolas Ghesquière wis nampilake koleksi pra-musim 2024 ing Shanghai ing Long Museum West Bund lan, sing nggumunake, iki minangka défilé pisanan ing China sajrone 10 taun ing Louis Vuitton. Mbok menawa mengeti banget karo omah sing njalari dheweke nindakake iki, uga kanggo ngunjungi karir dhewe. Amarga iku persis apa sing ditindakake ing koleksi paling anyar - lan ditindakake kanthi cara sing paling produktif.

Kaping pisanan, kudu dicathet yen Nicolas Ghesquière nyedhak ulang taun kaping sepuluh ing Louis Vuitton kanthi wujud sing apik banget, bisa uga paling apik sajrone limang taun kepungkur. Kajaba iku, wektu iki Ghesquier nggarap seniman enom Cina saka Shanghai, Sun Yitian, sing kewan sing kaya kartun - macan tutul, pinguin, kelinci jambon kanthi LV fleur de lys ing mripate - njelajah konsep "Made in China" produksi massal. Gambar-gambar kasebut wis bisa dingerteni, lan, mesthi, jas mobil A-line, gaun shift, lan rok mini, uga tas lan sepatu sing dihiasi karo dheweke, bakal dadi sorotan utama koleksi kasebut - lan titik utama pratelan antarane kolektor fashion lan penyayang fashion ing umum. Lan iki minangka alternatif anyar kanggo Yayoi Kusama, sing jelas duweni potensi komersial sing paling gedhe, nanging tingkat skalane, ing saben pangertene tembung, wis tekan wates sejarah. Lan, mesthi, bakal apik banget, saliyane kewan kartun sing lucu, ndeleng sing luwih simbolis lan dramatis saka karya Sun Yitian, kayata kepala Medusa utawa kepala Ken sing ditampilake ing pameran dheweke ing Paris pungkasan. tiba.

 

Nanging sing utama, kaya biasane karo Ghesquiere, kedadeyan ing njaba ruangan dekorasi, nanging ing ruang bentuk - yaiku, ing endi kewan sing kaya kartun rampung lan gaun sing digawe rumit, rok asimetris, lan rok sing katon kaya buntut. karo ndhuwur tanpa lengen dawa terus ditutup ing tenggorokan (ana akeh rok beda kene ing umum), clono dowo sing katon kaya soko ing antarane bloomers lan celonone sarouel, lan kathok cendhak bermuda bordir dawa wiwit. Lan ing antarane kabeh iki, sawetara potongan lan malah katon kabeh katon ing kene, ngasilake rasa pangenalan sing anget: jaket aviator kulit kanthi kerah wulu, sing digawe Ghesquière ing awal Balenciaga, kombinasi potong persegi sing rata. ndhuwur lan rok asimetris saka koleksi Balenciaga SS2013, koleksi pungkasan kanggo Balenciaga. Wektu iki, ana luwih akeh flashback saka masa lalu Balenciaga sing mulya tinimbang sadurunge - lan iki nggawe atine para penggemar sing wis suwe dadi nostalgia.

Nanging nostalgia ora nate dadi pendorong desain Ghesquière. Kosok baline, tansah futuristik, ngarep-arep, ora mundur kanggo nggoleki wujud anyar. Lan nalika sampeyan ndeleng seri rompi kulit kothak abot karo fastenings ruwet lan kanthong utawa seri pungkasan saka gaun tulip-skirted, sampeyan éling sing Ghesquiere wiwit audit kabeh iki hits utama ing saindhenging taun lan koleksi ora kanggo alasan sentimental, nanging minangka panelusuran dalan menyang mangsa ngarep. Lan dheweke wis ana ing dalan - sinau babagan bentuk lan siluet lan mrikso arsip dhewe mung ngonfirmasi iki.

Sumber: Louis Vuitton

Teks: Elena Stafyeva