Dikirim dening HDFASHION / 2 Maret 2024

Gucci FW24: kamenangan saka cliches

Koleksi FW24 dadi nomer telu sakabèhé lan nomer loro sing didesain Sabato De Sarno, dadi kita cukup kanggo nyimpulake manawa Gucci anyar wis teka. Jawaban iki, ora, wis ora - lan iki wis rampung ketok. Iku uga pancen cetha yen ana apa-apa worth rembugan ing sambungan karo koleksi anyar, iku alesan kanggo ineptitude kreatif iki.

Ayo padha ngadhepi - ora ana sing salah karo apa sing ditindakake De Sarno. Koleksi kasebut wis rampung kanthi profesional lan malah duwe sawetara spunk - iku bakal sampurna kanggo sawetara merek komersial murni sing ora ndalang dadi formatif kanggo fashion. Yen De Sarno gabung karo Gucci sawise Frida Giannini, kabeh iki bakal ok, nanging diganti Alessandro Michele, sing mimpin revolusi fashion, shaped fashion kontemporer ing kategori sing wis umum saiki, lan nguripake Gucci dadi kapal penggedhe revolusi iki. Mangkono De Sarno teka ing Gucci ing titik dhuwur ing sajarah - ya, ora ing puncak banget, nanging isih ing posisi kuwat, lan iku tantangan sing gagal.

Apa sing kita deleng ing landasan pacu wektu iki? Micro-overalls lan micro-shorts, jaket kacang polong voluminous, jas, utawa kardigan, sing dianggo tanpa ngisor - kabeh iki nganggo sepatu bot dhuwur utawa kanthi platform gedhe (sing de Sarno, ketoke, mutusake nggawe potongan teken dhewe). Micro soko karo jas dawa abot gedhe lan trenches, sugih slip, nganggo utawa tanpa lace, nganggo utawa tanpa irisan, nanging isih karo boots dhuwur padha. Knitwear lan jas trimmed karo kaya wit Natal mengilap tinsel utawa mengilap sequins - lan hanging shimmering tinsel iki, misale jek, mung anyar saka direktur seni anyar. Kabeh liyane ing koleksi iki krasa burem karo sing sadurunge - lan sing luwih penting karo akeh liyane sing digawe dening wong liya.

Banjur maneh, kita wis katon tinsel Natal mengilap iki kakehan wis ing koleksi Dries van Noten - uga ing gedhe padha, jas dawa. Kita weruh iki boots dhuwur, malah karo kathok padha / kathok cendhak mini lan kardigan ing koleksi legendaris Prada FW09, lan iki ageman slip karo kontras lace teka langsung saka koleksi Phoebe Filo kanggo Celine SS2016. Lan sing bakal wis nggoleki yen Sabato de Sarno sijine kabeh referensi iki ing sawetara konsep asli dhewe, diproses liwat sawetara jenis sesanti dhewe, lan ditempelake ing estetika dhewe. Nanging sanajan dheweke duwe katrampilan tartamtu, sing adhedhasar karire, dheweke ora duwe visi lan ora ngerti babagan Gucci minangka merek fashion sing canggih.

Dadi, apa sing ana ing kene? Ana set cliches fashion, ing jero sampeyan bisa nemokake kabeh tren saiki, dirakit lan disusun kanthi rapi. Ana tampilan ramping rada emasculated sing katon kaya nyoba kanggo ngilangke Michele lan revive Ford. Ana palet warna sing mapan lan cukup spektakuler kanthi dominasi warna abang, ijo, terracotta, lan jamur jenuh jenuh. Sakabehe, ana koleksi komersial sing asale nanging apik, ing ngendi Gucci mesthi menehi pangarep-arep komersial sing gedhe - bisa uga, cukup sah. Nanging, ora ana apa-apa ing koleksi iki sing nemtokake fashion, menehi kita sesanti saka awake dhewe ing donya saiki, nangkep pikiran kita, lan nggawe ati kita skip ngalahaken. Banjur maneh, bisa uga ambisi Gucci ora ngluwihi - utawa paling ora saiki. Mbok menawa glamorisasi gaya liwat substansi bakal dadi kasunyatan fashion anyar - nanging yen kedadeyan, kita ngarep-arep ora suwe.

 

Teks: Elena Stafyeva