Dikirim dening HDFASHION / 29 Februari 2024

Fendi FW24: Nonchalance antarane London lan Roma

Kim Jones, direktur seni couture lan busana wanita, alon-alon nanging mesthi nemokake cara nganggo busana wanita. Diwiwiti saka koleksi pungkasan, dheweke nambahake dekonstruksi ing kathok cendhak mini warna unta lan tunik sutra sing dicithak, ngganti kabeh palet warna - lan owah-owahan kasebut wis nyusun gaya koleksi wanita, mbangun kabeh gamelan lan nggawe relevan.

Karya iki terus lan maju ing Fendi FW24. Kim Jones ngomong babagan salah sawijining inspirasi kanggo koleksi iki: "Aku ndeleng 1984 ing arsip Fendi. Sketsa kasebut ngelingake aku menyang London sajrone wektu kasebut: Blitz Kids, New Romantics, adopsi sandhangan kerja, gaya aristokrat, gaya Jepang ... kimono mangsa peteng anget; Jaket Victorian cinched ing bangkekan, karo iker-iker rasukan dhuwur ditutup lan sudhut flat pundak digawe saka wool gabardine, karo celonone lurus, rok a-line digawe saka kulit polesan kandel; sweater turtleneck kebungkus pundak; kain plaid ing werna dusky.

 

 

 

 

 

Sumber inspirasi liyane iki dadi kebalikane. "Iki minangka titik nalika subkultur lan gaya Inggris dadi global lan nyerep pengaruh global. Nanging isih kanthi keanggunan Inggris kanthi gampang lan ora nggatekake apa sing dipikirake wong liya, sing cocog karo gaya Romawi. Fendi nduweni latar mburi babagan sarana. Lan cara klambi kulawarga Fendi, iku pancene karo mripat ing. Aku elinga nalika pisanan ketemu Silvia Venturini Fendi, dheweke nganggo setelan utilitarian banget elegan - meh setelan Safari. Sing dhasar mbentuk pandanganku babagan apa Fendi: yaiku carane wong wadon nganggo busana sing kudu ditindakake. Lan dheweke bisa seneng-seneng nalika nindakake, "teruse Pak Jones. Lan iki katon luwih menarik lan ora jelas: kepiye Roma lan London nyambungake pendekatan Kim Jones sing dianyari iki? Temenan, Roma сome menyang atine nalika ndeleng organza mili katon karo print nggambaraké kepala marmer lan patung Madonnas (siji, misale jek, iku secara harfiah Michelangelo misuwur Pieta saka katedral San Pietro), bunderan beaded ing sutra katon liyane; turtlenecks tipis karo lapisan imitasi, klambi putih asri saka segnora Romawi, rentengan gedhe, lan kulit Italia impeccable digunakake kanggo jaket lan jas. Apa sing ngiket loro bagean kasebut dadi gamelan paling koheren lan terpadu ing karir Jones ing Fendi? Kaping pisanan, warna: wektu iki dheweke nggabungake macem-macem warna abu-abu peteng, khaki, ijo segara peteng, burgundy, coklat jero, beetroot, lan taupe. Lan kabeh iki dijahit lan disambungake karo kembang api kuning Fendi sing padhang.

Asil kasebut minangka koleksi sing rada rumit, nanging mesthi apik lan canggih, ing ngendi kabeh multi-layer lan kerumitan desain iki ora katon dipeksa, nanging bisa dadi menarik lan duweni potensi desain sing jelas sing bisa dikembangake lan disebarake ing arah sing beda. . Kayane ora suwe, dhuwur iki bakal diilangi: Kim Jones minangka desainer busana wanita bakal bisa dadi gampang, kreatif, lan gratis kaya dheweke dadi desainer busana pria.


 

 

Teks: Elena Stafyeva